Ved innvielsen av Den avanserte Scientology-organisasjonen i Sydney i Australia talte dr. David Bennett til de tusener av scientologer, dignitarer og gjester som var samlet ved den historiske begivenheten. Dr. Bennett, snakker om den «dramatiske og revolusjonerende seieren i retten med hensyn til religionsfrihet» som førte til den banebrytende australske høyesterettsavgjørelsen i 1983 som stadfestet at Scientology er en religion. Han forteller at «det som begynte som en kamp for rettferdighet førte til en avgjørelse som har spredd seg over hele verden for å garantere rettighetene til folk i alle religioner».

VIDEOAVSKRIFT:

Da jeg var 8 år gammel, fortalte noen meg at det fantes et yrke hvor du fikk betalt for å snakke og diskutere. Etter det falt det meg aldri inn å ville gjøre noe annet.

Jeg har nå vært skrankeadvokat i nesten 50 år, og jeg kan si at i løpet av de 50 årene finnes det ingen sak som jeg er mer stolt over enn saken jeg vant for kirken deres i 1983.

Før 1983 var den juridiske definisjonen på religion i Australia svært begrenset. Selv om det ikke umiddelbart var innlysende, stod en av de fundamentale frihetene, religionsfrihet, på spill. Dermed vant vi en stor seier, ikke bare for Scientology, men for religionsfrihet for alle religioner.

Den australske grunnloven garanterer religionsfrihet, men det er ikke mye vits i å ha religionsfrihet, hvis du ikke definerer hva som utgjør en religion, og det er den virkelige betydningen av Scientology-saken.

Argumentet jeg la frem til Høyesterett på deres vegne var bygget på tre primære begreper:

Først, at en religions overbevisninger må omfatte fundamentale ideer, så som liv og død, menneskets rolle i universet og en ordentlig moralkodeks for riktig og galt.

En annen er at gruppen må ha en endelig og omfattende sannhet.

Den tredje karakteristikken er at den burde ha noen av de tradisjonelle tingene i religion, slik som religiøse tjenester, seremonielle funksjoner og et kirkelig hierarki, og la meg si det, en fysisk base. Som vi alle vet, er disse tingene bestemt sant om Scientology.

Dette argumentet førte til slutt til at Høyesterett fjernet mange av restriksjonene som påvirket betydningen av religion. For de mange årene siden erkjente høyesterettsdommerne at Scientology var en religion; en av dommerne beskrev denne påstanden som «uimotståelig».

Siden den gang har domstoler rundt om i verden basert seg på den australske definisjonen. Et antall amerikanske rettsområder har modifisert definisjonen deres, og mest betydningsfullt, Høyesterett i Storbritannia fulgte vår Høyesteretts avgjørelse, fremfor tidligere britiske beslutninger. Det er et veldig sjeldent eksempel på at Storbritannia fulgte en australsk presedens fremfor en britisk.

Så, ved å være her og feire sammen med dere, kan jeg se hva en dramatisk og revolusjonerende seier i retten kan medføre med hensyn til religionsfrihet.

I dag, med åpningen av dette storslåtte anlegget, kartlegger dere veien til frihet for menneskeheten.

Lenge leve Scientology-kirken.

LAST NED HVITBOKEN