Som interreligiøs leder og professor i komparativ religion, snakker rabbiner Michael Shevack om de universelle sannhetene i Scientology-religionens skrifter og teologi samt om grunnleggeren av Scientology, L. Ron Hubbard. Han uttrykker sine oppfatninger av kirken og dens medlemmer og sier: «Den er fylt med folk … som ønsker å etterlate denne verden i en bedre tilstand» og som «er viet til å sikre individets rett til å eksistere trygt, pluss å være stoff- og rusfri». Rabbiner Shevack snakker også om kirkens «kraft, dens visjon, dens hardnakkede utrettelighet», og bønnfaller scientologer om å følge eksempelet til religionens grunnlegger og fortsette arbeidet sitt inntil «det gode er overalt».

VIDEOAVSKRIFT:

Jeg tar L. Ron Hubbards arbeid alvorlig som religiøs litteratur. Jeg ser på det teologisk, slik jeg vil se på trosretninger innen jødedommen, trosretninger innen kristendommen – så jeg ser på det alvorlig.

Jeg har ingen tvil om at det inneholder enorm universell sannhet, og det er innrammet på en veldig uvanlig måte, fordi det er moderne, og det henter kunnskap fra det tidlige 20. århundret. Det har blitt satt sammen og strukturert på en måte som er veldig, veldig lett for folk å forstå, og det er ikke bare for folk som ikke har noen formell utdannelse. Uansett om du har en formell utdannelse eller om du har en akademisk, er spørsmålet, kan kunnskapen nå hjertet ditt?

Han har en enorm evne til å strukturere kunnskap, jeg har aldri helt sett det hos noen andre. Hans litteratur har vidunderlige ting som jeg virkelig vil anbefale at folk tar alvorlig som teologi.

Det er en veldig, veldig unik kirke. Det er en moderne kirke. Den har ikke eksistert i mange år, den er foruten noen av tingene som eldre kirker har, du behøver ikke å jobbe gjennom det på samme måte.

Så å gi folk her en mulighet til å se på det åndelige fenomenet gjennom andre øyne, samtidens øyne, uten bagasjen og skyldfølelsen fra fortiden, jeg synes det er en utrolig viktig ting i et samfunn som må gjennomgå en enorm renovering for å innhente seg selv.

Denne kirken har spredd seg i sentre og kirker i bortimot 50 år, raskere enn kristendommen. Det er et forbløffende fenomen som aldri kunne ha funnet sted uten teknologiene som vi hadde. Det er ærlig talt et fenomen som jeg tror alle gode samfunnsbevegelser trenger å lære fra Scientology-kirken og hvordan de kommuniserer.

Den er fylt med folk. Gode folk, omsorgsfulle folk, kjærlige folk; folk som ønsker å etterlate denne verden i en bedre tilstand. Det er hva jeg gjør, jeg våkner om morgenen, det er det jeg lever for, og det er hva jeg får igjen fra arbeidet med Scientology-kirken. De er overstrømmende energiske, utrettelige, omsorgsfulle, og det gir meg håp om at jeg ikke behøver å gjøre det hele. At jeg ikke må være den eneste ensomme rytter. At jeg har venner, jeg har familie. At jeg har åndelige brødre og søstre som arbeider sammen med meg, det er en utrolig følelse.

Med hensyn til hva Scientology tilbyr, det er virkelig viktig. Jeg arbeider med Scientology om internasjonale menneskerettigheter, og det er menneskerettighetsspørsmål her i form av overtredelser av folks ukrenkelighet av selvet, som vi vanligvis kaller vold. Vi har også problemet med stoff, og Scientology er i fremste rekke med å få folk stoffrie. Så det er virkelig betydningsfullt at denne typen kirke, som er viet til å sikre individets rett til å eksistere trygt, pluss å være stoff- og rusfri, det er virkelig en utmerket ting å plassere akkurat her på 125th Street.

Hvor det finnes folk som gjør godt, der finnes Guds nærvær. Vær så snill og gjør godt, det er alt jeg ønsker at Scientology gjør. Ta dens kraft, dens visjon, dens hardnakkede utrettelighet, og ikke stopp før det gode er overalt. Det er gaven jeg mener at L. Ron Hubbard underviste hele verden i.

LAST NED HVITBOKEN