Uansett om han eller hun hjelper i sitt eget lokalsamfunn eller i en helt annen del av verden, er mottoet til en frivillig prest i Scientology: «Det kan gjøres noe med det.» Programmet, som ble opprettet på midten av 1970-tallet av Scientologys grunnlegger, L. Ron Hubbard, og som sponses av Den internasjonale Scientology-kirken, utgjør en av dagens største og mest synlige uavhengige internasjonale hjelpeorganisasjoner.

Den frivillige prestens oppgave er å være «en person som hjelper sine medmennesker på frivillig basis, ved å gjenopprette formål, sannhet og åndelige verdier i andres liv». Hundretusener av scientologer og andre har personlig eller på internettet gjennomgått opplæring i et bredt spektrum av ferdigheter bygd på grunnleggende data i Scientology. Disse ferdighetene benyttes til å gi lettelse fra fysisk, mental og åndelig smerte og ubehag og til å forbedre tilværelsen på forskjellige områder: kommunikasjon, studier, ekteskap, barneoppdragelse, håndtering av stress, suksess på arbeidsplassen, oppnåelse av mål og mye mer.

Dessuten finnes det et globalt nettverk av frivillige som utgjør De frivillige prestenes permanente katastrofeberedskap. De mobiliseres ved naturlige eller menneskeskapte katastrofer og kommer til unnsetning hvor enn behovet krever det. De har i samarbeid med ca. 1000 forskjellige organisasjoner og organer anvendt sine ferdigheter og sin erfaring til å bringe fysisk støtte og åndelig hjelp ved hundrevis av katastrofer.

Se filmene Scientology-verktøy for livet

For mer informasjon om Scientologys frivillige prester og Scientology-kirkens støtte til globale programmer for å bringe effektiv hjelp når som helst og hvor som helst det trengs, se:

LAST NED HVITBOKEN